implanturi dentare
 
 

Totul despre Medicina Dentara

O baza de date a cabinetelor si a laboratoarelor de tehnica dentara din Romania.

Dictionar dentar


Cabinete
si LaboratoareCabinete stomatologice
din Romania:


Links

Dictionar Dentar

(apasati CTRL+F pentru a cauta in aceasta pagina)
Back

Alegeti o litera pentru a vedea lista termenilor

  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
 
manevra Valsalva
Valsalva manöver
Valsalva maneuver
 
Pacientul sufla pe nas in conditiile in care narile sunt pensate.
Se recomanda sa se efectueze in 2 conditii: pentru a observa posibila comunicare cu sinusul maxilar in urma unei extractii sau pentru a se evidentia linia "AH".
Prima conditie: in urma unei extractii de molar sau premolar superior, exista posibilitatea aparitiei comunicarii a cavitatii bucale cu sinusul maxilar. Acest lucru nu este de dorit deoarece poate duce la infectarea sinusului prin alveola postextractionala. Manevra Valsalva ajuta la depistarea comunicarii cavitatii bucale cu sinusul maxilar. Astfel, in cazul unei comunicari, in timpul manevrei Valsalva apare sange aerat abundent in alveola. In caz contrar nu se observa modificari la nivelul alveolei.
In urma extractiilor, anumiti autori contraindica manevra Valsalva, deoarece aceasta manevra poate duce la marirea bresei mucoase. Acesti autori indica explorarea doar cu un stilet butonat.
A doua conditie: realizand manevra Valsalva se evidentiaza linia "Ah", zona de inchidere marginala distala. Se efectueaza in momentul amprentarii campului protetic maxilar edentat total, cu lingura individuala. Astfel se evidentiaza in amprenta zona de inchidere marginala a protezei.
 
 
 
Back